Faiz. 22. A homosexual. Used to be an introvert, but now slowly becoming an ambivert.

Charlie?

So, i watched The Perks of Being a Wallflower just now. It's really a heart touching movie. And dia cerita pasal Charlie, a shy guy, yang selalu hide himself, tak bertegur dengan orang sangat, but dia actually ada simpan banyak masalah since dia kecil and dia tak cerita kat siapa siapa. Dia lonely, dia desperate for a new friend. Bila tengok apa jadi kat dia, aku rasa macam tergamam kejap. Omg, that's going to happen to me if aku tak luahkan masalah aku? Aku somehow boleh rasa and faham apa Charlie rasa. Plus, i almost cried kot tengok Charlie. Dia jadi mental... And i'm afraid if i'll be like him. I don't know, aku pun ada masalah, tapi aku choose not to tell/share with the others 'cause it's too... ahh nevermind...
Aku pening lah, i just need a counselor that i can share my probs with. I am so desperate to solve my probs. Entah lah, how am i gonna solve it? I can't run from this, i have to solve it. Hmmm, pening... I just don't wanna end up like Charlie where he choose to commit suicide as an option to solve his problems... Tapi luckily dia diselamatkan by doctor apa entah, macam psychiatrist camtu lah... Hmmm what if this happens to me, but without the doctor? Haihhh no one's gonna understand me... *sigh*

Stop crying... Stop crying...

What am i doing now?

Assalamualaikum, well hello? Check out your calendar peeps, it's 21.12.2012. End of the world? Nahhhh, what an epic fail dear Mayans. Okay, latest news about me? SPM is over, i am no longer a high chool-er, and i'll be 18 next year. Finally, an ultimate freedom. I can watch any movies that i like. So i just wanna tell you guys, errr i mean to those who can read this post lah... errr takde siapa pun tahu blog aku soooo takpe cakap je lah sorang sorang. Okay, it's 3am and aku tetiba bosan... and 'lil bit emo actually, so idea nak post a new post tu banyak. So i just wanna tell you guys apa yang aku buat setakat ni. Maklum lah, dah graduate, dah free dari sekolah kan. Okay, aku tak buat apa pun cuti, it's really a boring holiday for me. Bangun tidur, makan, online, tengok tv, tidur something like that lah. PLKN? I haven't receive any news or letters from them... yet! Dah check kat website, takde pape pun. I'm just hoping that they will put me in Group 1 lah. Cuti ni tak kerja, duduk rumah je lah. Keluar rumah pun jarang. Kerja nanti bulan 1 lah kot, next year. Dengan kawan kawan pulak dah macam renggang sikit sebab dah jarang jumpa kan. So yeah, that's all i can tell for now. Bye.

Happy 17th Birthday Faiz...

Happy 17th birthday Faiz. *blow the imaginary candles on the imaginary cake*
Well, it was my birthday yesterday. I am officially 17. Still haven't got any invitation letter from Hogwarts, no flying broomstick or invisibility cloak for my birthday, sucks lah :( Amboi, still berangan jugak kan pasal Hogwarts ni. Entah lah whatever...

So you guys can imagine lah how my birthday was like kan? Yep. As usual, nothing special and seriously nothing happened. Just macam oh, it's 12am already, now it's 25th November and yeah Happy Birthday to me lalalala macam tu je lah.

Malam (25th Nov) tu ingat nak online tau, tapi PC dah rosak kan so tak dapat nak on lah. Then i decided to borrow my bro's iPad since dia keluar tak bawak. Mintak mintak punya mintak dapat jugak lah. Online lah sampai pukul 4 pagi. Layan lah wishes from my friends on the Twitter. Reply lembap sikit sebab susah kan pakai iPad, kena satu satu, tak boleh buka banyak tab. Masa online tu tak buat apa pun just sedih sikit birthday ni always kena sambut sorang sorang... ha.. ha.. haaaaa. Asyik termenung je. Then habis online semua, tidur. Bangun pagi, just act macam biasa. Like haritu tak special. Even my family sendiri pun tak ingat my birthday. Nak celebrate pun buat apa je? Dengan siapa? So duduk je lah dalam bilik, termenung. Until maghrib baru lah my sis perasan that that day is my birthday so dia just "Happy Birthday lah yeeee ~" LOL awkward... My mom pun ada ask, then dia garu kepala terus keluar bilik. Yes i was sitting in the room like almost half of the day. Sedih kan nak buat macam mana ha ha ha haaaa... Sampai lah malam i decided to call her, then ajak on the phone since dapat free call kan. Then sembang je lah dengan dia sampai pukul 11.30pm. Then pukul 12am, ding dong, my birthday dah habis. Habis begitu sahaja. Pathetic isn't it? Now dah masuk 7 ke 6 years entah, dah tak celebrate birthday. Nahhh it's okay, dah biasa celebrate sorang sorang... So overall, my birthday sama je macam last year and tahun sebelum belum yang berikutnya...

Happy 17th Birthday Faiz...

That awkward moment...

Assalamualaikum. Okay harini aku nak share satu post sikit, pasal... haaa tengok title tu. Don't worry, ni bukan post sedih or whatsoever, so tolong jangan rasa menyampah okay nak baca? *wink wink*

Okay aku nak share moment yang paling awkward bagi aku, itu je. So first, pernah tak korang awkward gila nak pujuk kawan korang yang tengah sedih? Like kawan korang tu memang sedih, tapi korang nak pujuk dia tapi rasa macam malu malu + awkward. Pernah tak rasa macam tu? AKU PERNAH. And sampai sekarang aku still ada trouble dengan moment ni. Ye ah, aku takut nanti orang kata aku ni tak care lah apalah, padahal aku care kot, cuma malu nak tunjuk :P

Okay second, aku ni memang seorang yang sangat sangat sangat awkward kalau tengok orang kena marah or tengah gaduh dengan someone. For example, kau tengah sembang dengan A, pastu kau dah selesai sembang kau diam je lah buat something apa apa je lah kerja kau sendiri. Then A sembang dengan B. Then, tak semena mena, diorang macam bertengkar sikit, macam gaduh gaduh sikit ah. Yang B marah A, marah gila gila. Then diorang berdua pun terdiam, kau still kat tepi diorang ni, then A tak tahu nak buat apa, dia terus nak sembang dengan kau. Okay part ni yang awkward. Part nak layan orang lepas kena marah. Sebab gerenti nanti perangai si A ni lain macam, muka dia macam berubah sikit. Muka macam ala ala kesian camtu ah. And TO BE HONEST, aku memang AWKWARD + MALU nak LAYAN ORANG YANG TENGAH BERADA DALAM KEADAAN YANG "KESIAN". Yep.

Okay that's all, thanks layan aku merepek, Bye! ;)

Worst day i've ever had...

Assalamualaikum. Okay another pathetic post huh? Yeah, aku nak luahkan jugak hmmm entahlah.
Okay so semalam, 13 October 2012, errr i guess i can say it's the worst day ever jugak lah. Entah berapa banyak worst day lah yang aku ada tapi hmmm lalalala lolololo...

So semalam aku rasa macam down sangat, sebab haritu memang hari yang agak pedih jugak ah, sangat dohh... So i texted Liyana, aku luah kat dia semua yang dah lama aku pendam kan. Alhamdulillah, dia bagi nasihat, kata kata semangat so that aku tak rasa down. Aku bersyukur sangat dengan apa yang Liyana buat, aku rasa okay jugak lah :')

Then aku update kat Twitter, i tweeted my appreciation towards her, then suddenly ada kawan aku yang lain terasa. Diorang kata aku ni tak pentingkan diorang. No no no, jangan salah faham. Of course aku pentingkan korang jugak. But tak semua masalah aku boleh cerita kat korang, yang mana faham apa yang aku lalui aku akan cerita dekat dia lah. Cuba kalau aku cerita masalah aku yang sikit pun korang tak faham? Mesti korang  akan pening and in the end, korang malas nak layan rite? Am i rite? Sebab tu lah, aku tak berapa share sangat masalah aku dengan kawan kawan aku. 'Cause masalah aku ni complicated, and aku takut jugak diorang akan gelakkan aku semua. Pastu diorang malas nak layan. Yes itu yang paling aku takutkan sebenarnya :'(

Hmmmm entah lah dah makin dekat SPM makin banyak masalah yang datang, berpusu pusu yang mengejar. Ya Allah aku harap sangat semua ni akan okay, aku dah serabut sangat ni haaaaaa!

Kill me now..

And i... cried again.

Assalamualaikum. Yes, you know what this post is gonna be like kan? Yahhhh, another fucking sad story. Yessss, i had to post jugak sebab tak tahu nak luah kat mana. So by doing this rasa macam dapat lah jugak luahkan sikit eventhough takde siapa baca so it kinda feels like talking to the wall.

Sooooo, as you can see... yes i cried. Again. Yep. Not in front of my friends, but in front of my family. Yeahhh it's damn embarassing i know. Tapi nak buat camne dah tak boleh control. Lately aku makin makin makin serabut and i just can't control it so that's why lah kantoi depan family. Takde lah nangis sampai tersedu sedu just tetiba meleleh air mata.  And then my parents was like... "Dafuqq is wrong with my son?" Not even a single person ask what's wrong with me. Nevermind if diorang tanya pun nanti macam awkward cause they aren't used to be my good listener. Then, kawan kawan aku kat Twitter semua tanya what is happening to me, ada masalah ke, okay ke bla bla bla. I only answered a few of them then i signed out. Off to meet Tyra and Qiela hoping that they will cheer me up. Oh i forgot to tell you, this happened at 12.10am (15 Sep 2012) camtu lah. Couldn't remember.

Lepas sign out terus mandi then terus blah. Sebab tak tahan sangat dah. Nak kena tenangkan diri jugak. Mula mula dapat lah text dari Aimi, dia bagi semangat lah apa lah. Kay terharu sangat, thanks Aimi, love ya! So tunggu lah Tyra and Qiela dekat area jejantas and Meenth called me at that time tanya aku okay ke tak semua and.... i cried again masa dia call aku tu. Habis basah baju aku jadikan tisu. Entah lah apa nak jadi dengan aku ni. Aku bukannya desperate for attention just... tak boleh nak kawal perasaan. Please understand me. I don't even have a friend yang boleh faham aku so susah lah. Terperap lah semua masalah ni. So i said to Meenth, i said that i'm okay semua. Don't worry apa lah semua lah padahal mata dah merah gila meleleh air mata bagai. Hmmm. Meenth pun just like, "Okay, sure? Kay kay, jaga diri..." Pap, letak call. And tak lama lepas tu Tyra and Qiela pun sampai and diorang pelik kenapa dengan aku ni. Qiela asked me, but i said i'm okay. Awyeahh... 'i'm fine' Qiela, don't worry. So pergi lah Alam Maju, makan minum semua. Then Qiela suruh aku cerita apa masalah, janganlah pendam semua. I refused to tell them. Why? 'Cause bila aku usya Tyra, kay she's busy with her story. Aku taknak lah kacau. Tyra pun cerita pasal itu ini semua, so takkan aku nak cerita sedih tetiba kot? Qiela kata aku ni terlampau menyimpan. Yeah kinda. Lagipun suasana time tu memang tak perfect untuk aku nak luahkan masalah aku. Mana taknya, dah lah crowded, ramai orang and Tyra and Qiela pun macam ketawa sana sini. So aku memang jenis tak suka suasana camni. TAK SERIOUS. Kalau boleh aku nak luahkan masalah aku dalam keadaan yang tenang, tak ramai orang ada dengan aku and kat tempat yang sunyi camtu lah. Baru rasa free, ni dekat restoran? JANGAN JADI BODOH.

So all i can say is lepak malam tu sikit pun tak menenangkan. Masalah aku still takde siapa nak dengar. Entah lah. Pastu esok paginya aku bangun dari tidur je cuaca dah mendung sikit, pastu hujan renyai renyai. Aku faham, weather memang betul betul memahami aku. Dia hormat aku. Thanks weather. Kay, then Bella ada ajak aku pergi Showdown Street Fest. Okay ah gerak ramai ramai. Aku join je cause ingatkan aku nak happy semua. Aku pun pergi lah and diorang perasan aku macam tak bermaya. OF COURSE I AM, I'VE BEEN CRYING LIKE A GIRL FOR THE WHOLE NIGHT! Haaaa so aku just buat bodoh je lah. Aku agak diam sikit masa tu.

Sampai je OneU rasa macam best sikit lah dapat layan menari semua. Then dalam half an hour kat situ, everything changed. The situation dah start nak mencibai. First, aku rasa nak muntah, aku rasa nak pitam and i swear to Allah i am not feeling good at that time. Third? Sorry i won't tell ya. It's kinda offensive lah. So lepak lah kat situ sampai petang, ada lah ketawa ketawa sikit. Happy lah jugak akhirnya... sikit je. Pastu ada waktu petang tu sekali lagi jadi mencibai. Yeah, i've been left alone. Masa time tu aku tunggu lah Meenth and Bella to pick me up. But tunggu punya tunggu i got fed up. Dah lah tengah serabut kepala otak. So i decided to go home alone. Yes, balik sorang sorang. Masa on the way nak tunggu bas tu, aku nangis lagi. Why!? 'Cause i thought that day is gonna be a happy day but it wasn't as what i expected. Yep, a terrible day indeed. Semua orang pandang je aku like pahal mamat ni nak bersedih bagai. Ah gi mampus aku sedih kau takyah sibuk. So naik lah bas dengan mata merahnya semua. Lantak pi ah aku awesome kot mata colour merah.

So now aku dah macam buntu sangat. Ada je masalah yang asyik nak datang. Ni dah lah tengah trial SPM, kau fikir aku apa haaaaa!? Robot!? Takde perasaan semua? Sometimes rasa macam nak bunuh diri pun ada tapi iman masih kuat nak fikirkan dosa. Kalau lah bunuh diri ni tak dosa and haram, lama dah kot terjun bangunan. Ada orang kisah ke? Boo hoo hoo mesti takde punya. Diorang mesti macam, "Omg Faiz died? LOL lek lu sap kok lu.." Rite rite? Kbai...

Exactly how i'm feeling rite now...

Life...

Life... it's too challenging. Tak larat lah. Sampai bila lagi Faiz? Aku tanya kau sampai bila nak jadi macam ni. Entah lah. Well trial SPM makin menambah kekusutan otak aku. Aku rasa macam lemah sangat lah dengan semua ni. Serious. Ya Allah, makin datang je masalah itu ini semua. Entah lah. It's okay. Pendam selagi boleh. Yep ~

I just need someone...

I just need someone that i can talk to. Penat lah dengan semua ni. Dah penat sangat. Bila kawan kawan aku tanya, apa masalah aku semua, aku hanya mampu terdiam. It's too private and complicated guys. Besides, belum tentu lagi korang akan faham/layan masalah aku ni. Aku taknak bila aku dah cerita, then korang just like "Ohh okay, sabar ye Faiz. Sabar." No i don't want that, itu menunjukkan korang tak faham. Tu pendapat aku lah. Lagipun aku taknak susahkan korang dengan masalah aku ni. Cukup lah korang kenal aku diri aku ni yang suka happy, menggila semua.

Aku perlukan seseorang untuk meluahkan. Dalam kepala aku, parents sendiri lah yang aku harapkan. Diorang keluarga kita, so diorang lebih memahami. Plus masalah ni akan tersimpan dengan lebih selamat. Tapi kalau dengan kawan kawan, belum tentu lagi. Sorry guys, bukan aku salah anggap ke apa kat korang. Just, ughhh please lah faham.
Aku jealous dengan sesiapa yang parents dia tu macam bestfriend dia. Sumpah jealous sangat. Parents korang mesti sporting gila kan? Apa kehendak korang, mesti diorang boleh faham je kan. Any problems yang korang ada, korang boleh share je dengan diorang, korang rasa open je nak share dengan diorang. That's what i want actually. True loves from my parents. Yes, aku nak sangat benda ni. I repeat, i want this so badly :'(
Bila kita down, diorang akan datang kat kita, peluk kita, lap air mata kita, things that normally a bestfriend will do. Tapi malangnya aku tak dapat semua tu. Nak luah kat parents, diorang takkan faham, yang ada kat kepala diorang, suruh kita belajar rajin rajin je. Hmmm :'(

So, nak luah kat parents tak dapat, bestfriend? Hmmm jangan harap. Aku ada ke bestfriend yang betul betul akan ada bila aku susah? Nope, nope. That's why lah aku pendam je benda ni. Kat Twitter sekarang aku pretend yang aku ni dah okay, dah bersemangat, dah tak down. Padahal tak sebenarnya. Alaaaa, benda buruk jadi kat aku pun takde siapa nak kisah lah. Aku tahu lah. Entahlah apa nak jadi dengan aku ni...
Hmmmm ~



I'm tired of everything...

I'm tired... of pretending that i'm okay. Tired of faking a smile. Tired of living in this fucking world. Tired of hoping. Entah lah, lately aku dah tak tahu nak jadi apa dah dengan diri aku ni. 'Cause i just feel that this life is so meaningless. Entah lah, baru baru ni sakit kepala, demam semua. I guess sebab depression yang terlampau banyak kott. Nak pendam lama lama pun tak boleh jugak. Nak luah kat sesiapa pun tak boleh jugak 'cause i still can't find the right person untuk meluahkan. Entah lah apa nak jadi dengan life aku ni. Nak focus SPM lagi. Ramadhan tahun ni paling sucks and  i guess raya will be the same too. Ya Allah. i'm just tired of all this. Tired of everything...

Kantoi juga akhirnya

Assalamualaikum again... Haa this time aku dah tak tahu nak share dengan siapa dah. Actually tahun 2012 ni macam tahun malang bagi aku. Terlampau banyak tekanan, masalah, dugaan yang datang. Pastu nak kena focus dengan SPM lagi. Dengan parents yang tak habis habis meletak harapan tinggi lagi. Of course lah kita rasa macam nak explode kan. Okay aku nak cerita sikit ni. Hmm, lately aku ni, mood aku ni asyik tak menentu je. Yes, kalau kat luar dengan kawan kawan tu seboleh bolehnya aku menggila, ketawa macam orang tak ingat dunia. But deep inside, ammm macam kena tikam. Cer aku kasi korang pakai 'The-Spect-of-Truth', mesti korang nampak badan aku ni penuh dengan luka, air mata, sebagainya lah. Cewahh nama device aku tu memang gempak kan? Kan kan kan? HAHAHA!

Hmmm lately aku ni asyik muram, sedih, serabut je. Kat Twitter pun sekarang ni kalau aku tweet, dah tak minat dah nak letak smiley. 'Cause i'm not happy enough lah tu use emoticons to show that i'm happy. Kalau ye aku letak pun, tu fake semata mata. Kaaaaan? Kay masalah banyak... Aku sebenarnya tak tahu nak cerita kat siapa. Kalau dapat bercerita pun, diorang tak akan faham. It's too complicated. Kalau boleh, aku nak share dengan orang yang betul betul rapat gila dengan aku je and aku cuma nak dia sorang je tahu. Baru aku rasa lega sikit. Kalau share dengan kawan kawan aku secara ramai ramai, entah lah aku takut rahsia tak disimpan. 'Cause it's too private and yupp complicated. So that's why lah aku nak sangat ada seorang kawan yang betul betul boleh faham aku, rapat dengan aku. Baru lah aku selesa untuk bercerita, berkongsi segala masalah yang ada. Hmmm macam AddMaths lah masalah aku ni. Takde siapa nak layan, and of course takde siapa nak faham. Yes, memang kalau kat rumah, dengan kawan kawan, aku macam happy gila lah. Tapi bila bila sorang sorang, haaaa time tu lah 'feeling' aku yang sebenarnya keluar.

Okay semalam, 31 July 2012, aku balik tuition jalan kaki. Serabut gila lah time tu. Kat tuition pun dah terserlah rasa tak happy nya. Mana taknya, ada 4 main problems dalam otak, pastu 4 masalah tu ada anak anak cucu cicit dia. Confirm lah nak meletup rasa dia kan? Haaa... Masa aku balik tu, aku jalan dengan Adiba and Atiqah, bila diorang dah sampai rumah diorang, aku pun jalan sorang lah. Haaa time ni lah aku dah tak dapat tahan, aku menangis sambil jalan. Sayu bhaii hati ni. Otak rasa macam haihhh entahlah. Sampai tersedu sedu kau tahu. Time tu aku jalan kat lorong sunyi sikit, so takde orang nampak lah. Sekali ada dua mamat ni jalan, amm apa lagi lap air mata lah jawabnya. Cover cover.

Pastu aku gerak tasik kat Seksyen 6 tu, nasib baik orang semua dah balik terawih, budak budak pun dah tak lepak situ dah. Aku pun duduk kat kerusi batu yang kat bahagian bawah sikit. Memang gelap, dengan bunyi cengkeriknya lagi. Bulan Ramadhan kan, apa nak takut so duduk situ, nangis sorang sorang macam orang gila. Lama tau, setengah jam i tell you aku duduk situ. Pastu aku tengok lah ada kelip kelip semua, cewahhh macam diorang nak teman aku pulak. Terharu hati beta.

Tak habis sampai situ je, aku pun blah dari tasik merayau to somewhere else lah, jalan jalan jalan semua. Last last balik rumah pukul 11.20pm, tuition habis pukul 10.15pm. Actually aku agak serabut nak duduk kat rumah sekarang ni. Kenapa? Hmmm... adalah. Mandi mandi semua then tak boleh tidur. Kenapa? Hmmm adalah... yang penting pukul 3 pagi baru tidur. Tidur 2 jam je sebab lepas tu bangun sahur.

Okay then pergi sekolah. Haaa kat sekolah ni ada masalah sikit. Masa on the way to sekolah pun aku dah muram. Sangat sangat takde mood. Serabut. Sampai je kat sekolah, alamak pintu kelas still terkunci. Ye lah, aku sampai awal sangat. Tunggu je lah sorang sorang, termenung je lah... Then, bila dah dapat masuk kelas, aku duduk. Aku termenung. Rasa moody sangat. Sampai lah kawan kawan aku dah sampai, diorang perasan aku lain macam. Diorang tanya, "Faiz okay tak?" "Kau kenapa Faiz?" aku pun macam diam je sambil angguk kepala. Then Nabila dulu datang dekat aku, dia tanya slow slow. Aku still diam, sampai lah Tyra and Qiela dah sampai, aku dah tak boleh nak tahan sangat, aku nangis masa tu jugak. Aduhhh bangang ah. Asal tak boleh nak cover ni dohh.  First time ni menangis kat sekolah depan kawan kawan. Tu lah, dah lama sangat menyimpan, lama lama terkeluar jugak ah. Aku nangis sampai mata ni nak naik bengkak, merah. Diorang tanya, aku diam je, aku cakap aku okay walaupun dah terang terang tak sebenarnya. I refused to share the problem with them 'cause i know they will never understand. It's too complicated guys :(

Then start dari tu, sampai balik sekolah aku diam je lah. Cikgu semua tengok aku lain macam, diorang kata aku ni mengantuk. Ammm iye lah tu mengantuk... Tapi ada berita happy sikit lah, assignment ICT aku dah complete. Alhamdulillah, setelah betulkan itu ini akhirnya siap jugak.

Back to the topic... Hmm ini lah akibatnya terlampau memendam, akhirnya akan jadi macam ni lah. Entah lah, aku rasa nak jumpa counselor tapi aku malu. Aku malu sangat sangat sangat. Entah lah. Ya Allah, berikanlah aku kekuatan untuk menempuh cabaran di dunia ini...

P/S: Guys, i know korang akan baca post ni lambat gila. 'Cause aku post ni senyap senyap. Aku taknak promote, "Baru update blog, hmmm ~" camtu nanti orang kata desperatos fos ziye attensianos pulak kan. Haa bahasa apa aku hentam ni, okay actually maksud dia, "Desperate for the attention" tau. Kay. Plus, haven't you guys noticed that ayat aku nampak macam happy semacam je? Haha well to be honest, no i'm not. Muka aku tengah serious ni masa typing. Also beware of my fake laughs. "Haha" doesn't mean i'm happy. Kbai.

Eyyyy PLKN :|

Assalamualaikum everyone. Okay sihat tak ni? Alhamdulillah kalau anda semua sihat. Saya? Oh entahlah. Okay lama dah tak update blog, al maklum lah dah tak berapa pandai sangat nak share cerita. Hahaha iyo lah tu kan, hmm haha kay kay lek lek. Okay check calendar jap, wahh dah 1 Ogos lah. Kejapnya masa berlalu, rasa macam baru semalam je celebrate New Year dengan kawan kawan. Okay lolololololo apa apa je lah. Just wanna inform you guys. Haaa ni haaa, nampak tak aku dapat masuk apa ni? Cer tengok! :
'Congrats' Muhammad Faiz!

Haaa, nampak tak permainan dia macam mana? Haaa entahlah. Tak boleh nak kata apa. Hanya mampu tunggu dah lihat sahaja. Harap harap penempatan dia tu tak lah jauh. Sabah, Sarawak? No no no. Harap harap kat sana aku okay okay je lah. AMIN.

The Last Day of 2011 :)

Hello everyone! And Happy New Year. Say hello to 2012. Okay today aku nak cerita about my Last Day of 2011. Yeah, time flies so fast. Kejap je aku dah jadi 17. Goodbye 2011 and 16! Okay camni, aku tak pernah nak plan pon nak celebrate New Year until Helmy told me that ada event yang gempak dekat The Strand Kota Damansara. I was like, what's the name of the event and what's so special about it? The name is Mystical Eve and Helmy kata, ada Shawn Lee and Dennis Lau. Diorang gonna perform on that day lah. Whoaa, cool! Why not kita join that event kan.

Then, Helmy terlampau excited nak jumpa his idol, which is Shawn Lee the Malaysian Beatboxer. Dia asyik tweet je dengan Shawn Lee, itu lah ini lah. Eh? Excited nampak :P
So, kitorang pon pergi lah itu event, Aqil and Aqilah pon join sekali 'cause diorang kata ada Mizz Nina, Reza Salleh, Najwa Mahiaddin and manymore, i couldn't remember lah guest yang lain siapa. So, 5pm kitorang pergi. Cehh, early birds ah ni :D
Sampai je dekat sana, we saw Mizz Nina, and Aqil, Aqilah was like, excited gilaa, jerit semua sebab nampak dia. Yeah, diorang minat Mizz Nina, what can i say kan. Diorang tengok je Mizz Nina tu, puji puji dia semua. Aku and Helmy relax je.

Okay it's 7pm and the event pon dah start, masa opening, Reza Salleh yang perform dulu. Gilaa lah, his voice awesome, lagu dia sedap. Then, turn Najwa Mahiaddin pulak perform. Whoaaa, her voice memang gila gempak! Habis je dia perform, Mizz Nina datang. OMG! Dia memang cool. Lagu dia semua buat kitorang dance and jump and scream and blah blah blah. Aqil and Aqilah is damn lucky sebab Mizz Nina bagi mic dekat diorang. Woooooo! xD

Then, Shawn Lee punya turn pulak. OMFG! He's awesome, his beatbox was so gempaaaaaak! Helmy excited tak ingat dunia, hahaha. Mula mula, ada speaker problem so beatbox dia doesn't sounds right lah. After dia tukar mic, HEBAT terus! Then dia collaborate with Dennis Lau. Helmy introduced him to me. Masa dulu aku takde lah minat sangat dengan dia, but after dia perform, what can i say man, HE'S AWESOME and I'M IN LOVE WITH HIS ELECTRIC VIOLIN!!! xD

Paling hebat moment is when Helmy dapat handshake dengan Shawn Lee and Dennis Lau, only Helmy je yang dapat. See? Lucky gila rite? Yeah i know. Habis je performance tu, kitorang semua nak balik dah, tired already. Masa nak balik tu, we saw Shawn Lee nak balik jugak, Helmy pon terus pergi dekat dia, nak mintak tangkap gambar but too bad dia kena rush to Cyberview. So tak boleh, dia kata next time lah. Tiba tiba, aku dapat tahu yang tweet aku pasal Mystical Eve, keluar dekat big screen, WHOAAA!! Aqil pon sama jugak! Aku pon Hi-5 lah dengan dia. Semua happy, semua lucky. Masa otw home, Dennis Lau RT my tweets + mention and same goes to Shawn Lee lah. Helmy pon dapat jugak. Hebat tak? Yeah i know :P

Pastu, aku sleepover rumah Helmy sebab dia kata nak suruh upload video yang aku record on that event lah. That's all. So yeah, it's the best day ever in 2011! xD