Faiz. 22. Used to be an introvert, but now slowly becoming ambivert.

And i... cried again.

Assalamualaikum. Yes, you know what this post is gonna be like kan? Yahhhh, another fucking sad story. Yessss, i had to post jugak sebab tak tahu nak luah kat mana. So by doing this rasa macam dapat lah jugak luahkan sikit eventhough takde siapa baca so it kinda feels like talking to the wall.

Sooooo, as you can see... yes i cried. Again. Yep. Not in front of my friends, but in front of my family. Yeahhh it's damn embarassing i know. Tapi nak buat camne dah tak boleh control. Lately aku makin makin makin serabut and i just can't control it so that's why lah kantoi depan family. Takde lah nangis sampai tersedu sedu just tetiba meleleh air mata.  And then my parents was like... "Dafuqq is wrong with my son?" Not even a single person ask what's wrong with me. Nevermind if diorang tanya pun nanti macam awkward cause they aren't used to be my good listener. Then, kawan kawan aku kat Twitter semua tanya what is happening to me, ada masalah ke, okay ke bla bla bla. I only answered a few of them then i signed out. Off to meet Tyra and Qiela hoping that they will cheer me up. Oh i forgot to tell you, this happened at 12.10am (15 Sep 2012) camtu lah. Couldn't remember.

Lepas sign out terus mandi then terus blah. Sebab tak tahan sangat dah. Nak kena tenangkan diri jugak. Mula mula dapat lah text dari Aimi, dia bagi semangat lah apa lah. Kay terharu sangat, thanks Aimi, love ya! So tunggu lah Tyra and Qiela dekat area jejantas and Meenth called me at that time tanya aku okay ke tak semua and.... i cried again masa dia call aku tu. Habis basah baju aku jadikan tisu. Entah lah apa nak jadi dengan aku ni. Aku bukannya desperate for attention just... tak boleh nak kawal perasaan. Please understand me. I don't even have a friend yang boleh faham aku so susah lah. Terperap lah semua masalah ni. So i said to Meenth, i said that i'm okay semua. Don't worry apa lah semua lah padahal mata dah merah gila meleleh air mata bagai. Hmmm. Meenth pun just like, "Okay, sure? Kay kay, jaga diri..." Pap, letak call. And tak lama lepas tu Tyra and Qiela pun sampai and diorang pelik kenapa dengan aku ni. Qiela asked me, but i said i'm okay. Awyeahh... 'i'm fine' Qiela, don't worry. So pergi lah Alam Maju, makan minum semua. Then Qiela suruh aku cerita apa masalah, janganlah pendam semua. I refused to tell them. Why? 'Cause bila aku usya Tyra, kay she's busy with her story. Aku taknak lah kacau. Tyra pun cerita pasal itu ini semua, so takkan aku nak cerita sedih tetiba kot? Qiela kata aku ni terlampau menyimpan. Yeah kinda. Lagipun suasana time tu memang tak perfect untuk aku nak luahkan masalah aku. Mana taknya, dah lah crowded, ramai orang and Tyra and Qiela pun macam ketawa sana sini. So aku memang jenis tak suka suasana camni. TAK SERIOUS. Kalau boleh aku nak luahkan masalah aku dalam keadaan yang tenang, tak ramai orang ada dengan aku and kat tempat yang sunyi camtu lah. Baru rasa free, ni dekat restoran? JANGAN JADI BODOH.

So all i can say is lepak malam tu sikit pun tak menenangkan. Masalah aku still takde siapa nak dengar. Entah lah. Pastu esok paginya aku bangun dari tidur je cuaca dah mendung sikit, pastu hujan renyai renyai. Aku faham, weather memang betul betul memahami aku. Dia hormat aku. Thanks weather. Kay, then Bella ada ajak aku pergi Showdown Street Fest. Okay ah gerak ramai ramai. Aku join je cause ingatkan aku nak happy semua. Aku pun pergi lah and diorang perasan aku macam tak bermaya. OF COURSE I AM, I'VE BEEN CRYING LIKE A GIRL FOR THE WHOLE NIGHT! Haaaa so aku just buat bodoh je lah. Aku agak diam sikit masa tu.

Sampai je OneU rasa macam best sikit lah dapat layan menari semua. Then dalam half an hour kat situ, everything changed. The situation dah start nak mencibai. First, aku rasa nak muntah, aku rasa nak pitam and i swear to Allah i am not feeling good at that time. Third? Sorry i won't tell ya. It's kinda offensive lah. So lepak lah kat situ sampai petang, ada lah ketawa ketawa sikit. Happy lah jugak akhirnya... sikit je. Pastu ada waktu petang tu sekali lagi jadi mencibai. Yeah, i've been left alone. Masa time tu aku tunggu lah Meenth and Bella to pick me up. But tunggu punya tunggu i got fed up. Dah lah tengah serabut kepala otak. So i decided to go home alone. Yes, balik sorang sorang. Masa on the way nak tunggu bas tu, aku nangis lagi. Why!? 'Cause i thought that day is gonna be a happy day but it wasn't as what i expected. Yep, a terrible day indeed. Semua orang pandang je aku like pahal mamat ni nak bersedih bagai. Ah gi mampus aku sedih kau takyah sibuk. So naik lah bas dengan mata merahnya semua. Lantak pi ah aku awesome kot mata colour merah.

So now aku dah macam buntu sangat. Ada je masalah yang asyik nak datang. Ni dah lah tengah trial SPM, kau fikir aku apa haaaaa!? Robot!? Takde perasaan semua? Sometimes rasa macam nak bunuh diri pun ada tapi iman masih kuat nak fikirkan dosa. Kalau lah bunuh diri ni tak dosa and haram, lama dah kot terjun bangunan. Ada orang kisah ke? Boo hoo hoo mesti takde punya. Diorang mesti macam, "Omg Faiz died? LOL lek lu sap kok lu.." Rite rite? Kbai...

Exactly how i'm feeling rite now...