Faiz. 22. A homosexual. Used to be an introvert, but now slowly becoming an ambivert.

That awkward moment...

Assalamualaikum. Okay harini aku nak share satu post sikit, pasal... haaa tengok title tu. Don't worry, ni bukan post sedih or whatsoever, so tolong jangan rasa menyampah okay nak baca? *wink wink*

Okay aku nak share moment yang paling awkward bagi aku, itu je. So first, pernah tak korang awkward gila nak pujuk kawan korang yang tengah sedih? Like kawan korang tu memang sedih, tapi korang nak pujuk dia tapi rasa macam malu malu + awkward. Pernah tak rasa macam tu? AKU PERNAH. And sampai sekarang aku still ada trouble dengan moment ni. Ye ah, aku takut nanti orang kata aku ni tak care lah apalah, padahal aku care kot, cuma malu nak tunjuk :P

Okay second, aku ni memang seorang yang sangat sangat sangat awkward kalau tengok orang kena marah or tengah gaduh dengan someone. For example, kau tengah sembang dengan A, pastu kau dah selesai sembang kau diam je lah buat something apa apa je lah kerja kau sendiri. Then A sembang dengan B. Then, tak semena mena, diorang macam bertengkar sikit, macam gaduh gaduh sikit ah. Yang B marah A, marah gila gila. Then diorang berdua pun terdiam, kau still kat tepi diorang ni, then A tak tahu nak buat apa, dia terus nak sembang dengan kau. Okay part ni yang awkward. Part nak layan orang lepas kena marah. Sebab gerenti nanti perangai si A ni lain macam, muka dia macam berubah sikit. Muka macam ala ala kesian camtu ah. And TO BE HONEST, aku memang AWKWARD + MALU nak LAYAN ORANG YANG TENGAH BERADA DALAM KEADAAN YANG "KESIAN". Yep.

Okay that's all, thanks layan aku merepek, Bye! ;)

Worst day i've ever had...

Assalamualaikum. Okay another pathetic post huh? Yeah, aku nak luahkan jugak hmmm entahlah.
Okay so semalam, 13 October 2012, errr i guess i can say it's the worst day ever jugak lah. Entah berapa banyak worst day lah yang aku ada tapi hmmm lalalala lolololo...

So semalam aku rasa macam down sangat, sebab haritu memang hari yang agak pedih jugak ah, sangat dohh... So i texted Liyana, aku luah kat dia semua yang dah lama aku pendam kan. Alhamdulillah, dia bagi nasihat, kata kata semangat so that aku tak rasa down. Aku bersyukur sangat dengan apa yang Liyana buat, aku rasa okay jugak lah :')

Then aku update kat Twitter, i tweeted my appreciation towards her, then suddenly ada kawan aku yang lain terasa. Diorang kata aku ni tak pentingkan diorang. No no no, jangan salah faham. Of course aku pentingkan korang jugak. But tak semua masalah aku boleh cerita kat korang, yang mana faham apa yang aku lalui aku akan cerita dekat dia lah. Cuba kalau aku cerita masalah aku yang sikit pun korang tak faham? Mesti korang  akan pening and in the end, korang malas nak layan rite? Am i rite? Sebab tu lah, aku tak berapa share sangat masalah aku dengan kawan kawan aku. 'Cause masalah aku ni complicated, and aku takut jugak diorang akan gelakkan aku semua. Pastu diorang malas nak layan. Yes itu yang paling aku takutkan sebenarnya :'(

Hmmmm entah lah dah makin dekat SPM makin banyak masalah yang datang, berpusu pusu yang mengejar. Ya Allah aku harap sangat semua ni akan okay, aku dah serabut sangat ni haaaaaa!

Kill me now..