Faiz. 22. Used to be an introvert, but now slowly becoming ambivert.

That awkward moment...

Assalamualaikum. Okay harini aku nak share satu post sikit, pasal... haaa tengok title tu. Don't worry, ni bukan post sedih or whatsoever, so tolong jangan rasa menyampah okay nak baca? *wink wink*

Okay aku nak share moment yang paling awkward bagi aku, itu je. So first, pernah tak korang awkward gila nak pujuk kawan korang yang tengah sedih? Like kawan korang tu memang sedih, tapi korang nak pujuk dia tapi rasa macam malu malu + awkward. Pernah tak rasa macam tu? AKU PERNAH. And sampai sekarang aku still ada trouble dengan moment ni. Ye ah, aku takut nanti orang kata aku ni tak care lah apalah, padahal aku care kot, cuma malu nak tunjuk :P

Okay second, aku ni memang seorang yang sangat sangat sangat awkward kalau tengok orang kena marah or tengah gaduh dengan someone. For example, kau tengah sembang dengan A, pastu kau dah selesai sembang kau diam je lah buat something apa apa je lah kerja kau sendiri. Then A sembang dengan B. Then, tak semena mena, diorang macam bertengkar sikit, macam gaduh gaduh sikit ah. Yang B marah A, marah gila gila. Then diorang berdua pun terdiam, kau still kat tepi diorang ni, then A tak tahu nak buat apa, dia terus nak sembang dengan kau. Okay part ni yang awkward. Part nak layan orang lepas kena marah. Sebab gerenti nanti perangai si A ni lain macam, muka dia macam berubah sikit. Muka macam ala ala kesian camtu ah. And TO BE HONEST, aku memang AWKWARD + MALU nak LAYAN ORANG YANG TENGAH BERADA DALAM KEADAAN YANG "KESIAN". Yep.

Okay that's all, thanks layan aku merepek, Bye! ;)