Faiz. 22. A homosexual. Used to be an introvert, but now slowly becoming an ambivert.

Final.

Hai.

Ye sekarang ni aku tengah serabut kepala otak memikirkan final exam untuk Second Semester ni. Kejap je dah nak habis sem dah. 4 Mac, first day final exam. Dah dekat dah ni. Ada aku study? Sikit.

Dalam sibuk aku nak final ni, ada benda lain juga yang aku kena fikir. Feseni UM, yang aku rasa akan bermula pada 21 Mac nanti. Aku ambil part dalam tarian tradisional/asli dan juga kreatif. Nak fikir training lagi. Nak fikir step lagi. Bagi sharp, smooth, cantik segala bagai. Tapi yang penting aku akan perform pada 29/30 Mac. Cuti sem aku pula mula 17 Mac. Kau rasa aku ada balik rumah tak? Ye memang tak. Aku stay lama sikit dekat Kolej Kurshiah kesayangan ni. Okay... penat. Susah. Stress. Serabut.

Bila dah nak final, macam macam bullshit kau akan jumpa.
"Kau dah study ke belum?"
"Kau study sampai mana dah?"
"Kau baru study sampai situ?!"
"Lah susah sangat ke chapter tu? Bagi aku senang je."
Ini semua poyo. Poyo ikan bilis. Kerek macam anjing! Berlagak macam babi. Apa kaitannya semua binatang ni dengan apa yang aku cuba sampaikan? Haha, entah. Yang penting, segala bullshit aku dapat ni memang buat aku rasa macam pantat. Deria nak membunuh orang pun rasa kuat pula tiba tiba.

Aku tak suka dipandang rendah. Aku paling benci kena macam tu. Ye memang tak dapat dinafikan aku ni pemalas sangat nak study, revision apa semua. Tapi tak bermakna aku bodoh. Dan tak bermakna aku berlagak pandai bila aku cakap aku ni tak bodoh. Aku just nak kata, bodoh pandai aku ni kau judge selepas aku dapat result nanti lah. Dekat situ baru waktu sesuai kau nak judge aku. Ada faham tak pukimak? Bagus.

Okay sudah sudah lah tu aku meroyan.
Babai.

P/S: Aku baru balik dari Kompleks Perdanasiswa or KPS lah senang cerita. Gila penat. Sebab? Tadi ada PC Fair dekat sana. Aku pergi. Beli 'Cooler Pad, 5 Fan' berharga RM50. Dia test dulu, function. Aku pun seronok. Balik kolej, test dekat laptop aku pula. Tak function. Memang pantat. Patah balik ke KPS, tukar. Pastu balik semula ke kolej. Test dekat lappy lagi, okay this time betul betul function. Kay that's all. Yang penting sekarang aku penat dan kaki aku rasa macam nak tercabut sebab jalan kaki ulang alik dari kolej ke KPS.